Lotta Halinen

LUX GRISEO

Choreography & Performance: Lotta Halinen & Niina Rajaniemi
Music: Karlheiz Stockhausen
Graphic Design: Jussi Säilä
Pictures & Video: Jussi Säilä
Premier: 18.1.2020, Vooninki Finlayson, Tampere

“Kaksi kehoa asettuu keskelle harmaata maisemaa. Ne reagoivat vaistonvaraisesti ympäristöönsä, järjestäytyen tilassa yhä uudelleen ja uudelleen. Kehot hahmottelevat ja häivyttävät omat ääriviivansa tilassa siirtyen: erottautuen, mukautuen, soluttautuen.”

Lux Griseo on liikkeellinen ja tilalähtöinen tanssi-installaatio, joka luonnostelee maailmansa esiin harmaan eri sävyissä. Teoksemme on veistoksellinen performanssi, jossa käytämme kankaita kehojen ja kohtausten muodonmuutokseen, muodottomuuteen ja näiden välisiin siirtymiin. Kehot leikittelevät tilassa liikkeen, pysähdyksen, yhteentulemisen ja erkaantumisen ehdoilla rakentaen oman alati muuttuvan liikkeellisen maisemansa. Teos on luotu perinteisten teatteritilojen ulkopuolelle ja se on muokattavissa kulloisenkin esitystilansa ehdoille.  Teoksemme on osana Finlaysonin 200v -juhlavuoden ohjelmistoa ja sai ensi-iltansa Tampereen Finlaysonin Vooningissa tammikuussa 2020.

Next Post

Previous Post